GRONDWERK TUIN

Wilt u werkzaamheden laten verrichten in bijvoorbeeld uw tuin. Dan hebben wij daarvoor altijd de juiste mini gravers ter beschikking. Wij kunnen zelfs achterom door de poort of bijvoorbeeld via uw garage naar de tuin. Dat bespaart u zelf enorm veel rompslomp met bijvoorbeeld af- en aanvoer van zand, kruiwagens, schoppen, harken en vooral geen zere rug.

Omspitten van grond

Mini gravers zijn zeer geschikt om een bestaand gazon om te spitten dit ter voorbereiding van het leggen van een nieuw gazon of terras. Daarnaast adviseren wij bij de aanleg van een nieuw gazon. In met name nieuwbouwwijken adviseren wij de grond een keer goed om te ploegen. Zwaar bouwmaterieel is daar veelal vaak over heen gemoeten waardoor de grond niet meer ademt en veelal het regenwater niet eens meer goed in de bodem kan wegzakken. Het één schop diep of het gebruik van een freesmachine is veelal niet voldoende om de grond weer lucht te geven. En wat te bedenken van bouwstof die aan de oppervlakte van de grond zit en die nieuwe planten of gras een goede voedingsbodem ontneemt. Daarom adviseren wij om minimaal twee schoppen diep te gaan en dan komt een minigraver goed van pas.

Wij verzorgen al het grondwerk voor in de tuin. Voeren grond af waar nodig of brengen grond aan. Egaliseren alles keurig netjes om bijvoorbeeld graszoden of terras te leggen.

Bomen en struiken verwijderen

Wanneer men werkzaamheden in de tuin wil uitvoeren, dan kunnen boomstronken een bijzonder vervelend obstakel vormen. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een terras, het plaatsen van een tuinhuis, het opnieuw beplanten van een tuin, het maken van een zitkuil en nog veel meer klussen in de tuin kan een boomstronk behoorlijk in de weg zitten.

Het verwijderen van een boomstronk lijkt een eenvoudige opgave, maar dit kan schijn zijn. Vaak zit een boom wijder en dieper geworteld en is de kluit een stuk groter dan verwacht.

Onze mini gravers voor elke klus

Onze mini gravers zijn zeer geschikt om bomen of struiken te rooien en/of gazon aan te leggen. De wortels kunnen behoorlijk diep in de grond zitten en het is meestal bijna onmogelijk om deze klus met een schop te klaren. De breedte van de kleinste minigraver is 76 cm en kan door een opening van een binnendeur. Hierdoor is het mogelijk om de achtertuin nagenoeg altijd te bereiken via de garage of brandgang. De kosten vallen reuze mee om deze klus uit te besteden aan een vakman!

In welke plaatsen zijn wij werkzaam?

Staat uw plaatsnaam er niet bij? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.